söndag 31 oktober 2010

Inflyttningsfest

Den nya lägenheten invigdes igår med fest. Så i goda vänners lag serverades det på diverse tilltugg och mousserande vin. En riktigt lyckad kväll som slutade med tomma fat. De mest uppskattade tilltuggen blev Västerbottenssnurrorna och minipajerna med rom. Osten från det lilla mejeriet i Burträsk gjorde med andra ord succé i huvudstaden.


Västerbottenssnurror

2 dl riven Västerbottensost
1 frp kavlad smördeg
1 ägg
färsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg osten på hälften av smördegen och strö över timjan. Vik över smördegen och kavla. Behåll pappret på smördegen för att den inte ska fastna på kaveln. Ta bort pappret och skär upp i lagom stora remsor som snurras. Lägg snurrorna på ett bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen tills snurrorna blivit gyllenbruna, ca 20 minuter. Goda att servera både ljumma och helt avsvalnade.


Minipajer med rom

2 pkt krustader
3 dl riven Västerbottensost
4 ägg
3 msk vatten
rom (gärna löjrom, men det går även bra med Abbas caviar och då räcker det med en burk)
salt

Sätt ugnen på 200 grader. Placera krustaderna på ett bakplåtspapper. Fyll dem med riven ost till hälften. Vispa ihop ägg och vatten, smaka av med dill och salt. Fördela äggstanningen över osten. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Toppa med en klick rom när minipajerna svalnat,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar