söndag 8 januari 2012

Nystart!

Nytt år och nya möjligheter! Precis som många andra känner jag, efter ett ordentligt jul- och nyårsfirande, motivation till att äta lite mer hälsosamt så här i början av det nya året. En nyfunnen favorit som går snabbt och lätt att göra är omelett med lök och spenat. Omeletten fylls dessutom med lite smakrik ost som ger extra krydda och krämighet. Riktigt god och nyttig snabbmat!


Lök- och spenatomelett (1 port)

2 ägg
1 msk mjölk
1 näve färsk spenat (30-40 g)
1/2 gul lök
1/2 dl riven ost (gärna gruyère eller västerbotten)

Skiva löken och fräs i stekpanna i några minuter. När den blivit mjuk, tillsätt spenat och fräs ytterligare någon minut. Lägg över lök- och spenatblandningen på en tallrik. Knäck äggen i en skål och tillsätt mjölk, vispa lätt till en jämn smet. Salta och peppra äggsmeten. Hetta upp stekpannan på nytt med lite smör och sänk värmen till medeltemperatur. Häll i äggsmeten i pannan och låt stelna. När omeletten nästan stelnat helt, strö över riven ost och toppa med spenatblandningen på ena halvan. Vik över den andra halvan och sen är det bara att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar