onsdag 8 februari 2012

Supergröt

Jag har precis börjat den här onsdagen med riktig supergröt. Jag kallar den supergröt eftersom den innehåller en massa nyttiga och goda ingredienser. Jag tycker vanlig havregrynsgröt är jättegott, men det är ju trevligt att variera sig. Den här gröten måste dock förberedas dagen innan, men går snabbt att koka ihop på morgonen. 


Supergröt (1 port)

1/2 dl rågkross
1 msk kruskakli
2 msk krossat linfrö
1 msk russin
2 katrinplommon
1 fikon
1 1/2 dl vatten

Blanda de torra ingredienserna i en bunke eller en rundad plastburk med lock. Klipp plommon och fikon i små bitar och lägg bunken tillsammans med russinen. Häll över vattnet och rör ihop alla ingredienser. Låt stå i kylskåp över natten. Koka ihop gröten på morgonen med 1/2 -1 dl vatten och 1 krm salt. Servera gröten med kall mjölk. 

Det går bra att förbereda två portioner och bara koka upp hälften av gröten till första morgonen. Resten kan stå kvar i kylskåpet och kokas upp morgonen därpå. 

Receptet kommer från ett gammalt nummer av ICA's Buffé. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar