torsdag 22 mars 2012

Jambalaya!

Jag har återigen varit på resande fot en hel del och varken hunnit med att laga särskilt mycket mat eller blogga. Något som dock har lagats är snabb jambalaya med grillad kyckling och chorizo. En riktigt god vardagsrätt som kan festas till med lite räkor. Jambalaya är ursprungligen en risrätt som är typisk för Cajun-köket. Rätten liknar den spanska paellan, men är kryddigare och saknar den spanska motsvarighetens karaktäristiska saffran.


Jambalaya (4 port)

1 grillad kyckling
1 frp chorizo
1 gul lök
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl matvete
ca 4 dl buljong till kokning
2 msk sambal oelek
125 g sockerärtor
2 dl ruccula

Skär lök och fräs tillsammans med vitlöken. Häll över matvete och buljong och låt koka enligt anvisning. Skär korven i skivor och stek. Rensa kycklingen och skär i bitar. När matveten kokat klart blanda i sambal oelek, chorizo, kyckling och sockerärtor. Krydda med lite havssalt, svartpeppar och chiliflakes. Toppa med ruccola.

Tips! Om du vill lyxa till det lite blandar du i 100 g färska, skalade räkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar