Med kött kvar från gårdagens middag och levainbröd från morgonens mysfrukost passade det utmärkt att göra steak sandwich till söndagslunch. Jag har aldrig gjort steak sandwich tidigare, men det här är ett recept jag varmt kan rekommendera.
Steak sandwich med parmesan, pepparrot och dijon (4 port)
600 g ryggbiff (eller annat kött)
2 avokado
2 tomater
2 nävar blandsallad
2 dl hyvlad parmesan
4 skivor surdegsbröd
2 msk dijonsenap
4 msk finriven pepparrot
4 äggulor
balsamvinäger
Rosta brödskivorna lätt, på grillfunktion i ugnen eller i brödrost och låt de svalna något. Skär det tillagade köttet i bitar. Skär avokado och tomater i bitar. Blanda ihop grönsakerna, droppa över lite balsamvinäger och salta och peppra efter smak. Bred dijonsenap på bröden. Lägg på sallad, grönsaksblandning, hyvlad parmesan och köttbitar. Toppa med riven pepparrot och äggula.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar