fredag 27 juli 2012

Grillefterrätt

Jag tycker att ett av de bästa sätten att laga mat på är att grilla. Det mesta smakar ju extra gott när det tillagats utomhus och du får dessutom njuta av frisk luft (och förhoppningsvis fint väder) under tiden. Jag tänkte därför att jag skulle passa på att tipsa om en väldigt god efterrätt som tillagas just på grillen. Om du saknar grill går det även bra att tillaga den här efterrätten i en grillpanna.


Grillade persikor med yoghurt och honung (4 port)

4 persikor eller nektariner
2 msk råsocker
1 tsk kanel
Smält smör
4 dl turkisk yoghurt
Flytande honung
1 näve blandade nötter

Dela persikorna i mitten och doppa snittytan i det smälta smöret, sedan i socker och kanel. Hacka nötterna till serveringen. Grilla på hög temperatur med snittytan nedåt i 3-4 minuter eller tills sockret karamelliserats och frukten är mjukt och genomkokt. Servera med en klick yoghurt. Ringla honung över yoghurten och strö över hackade nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar