onsdag 21 november 2012

Bästa starten på dagen

Som ni redan vet sedan tidigare älskar jag frukost. Det är nog den bästa måltiden på dagen enligt min mening. I alla fall de gånger man får avnjuta den i lugn och ro, gärna tillsammans med riktigt bra sällskap. Idag fick jag en sådan kanonstart på dagen. Sedan nästan ett år tillbaka har nämligen jag och två tjejkompisar en stående frukostdate, en eller ett par gånger i månaden. Vi ses på något café innan jobbet och äter frukost ihop. I morse var vi på ett av våra favoritställen Två systar och en kock vid Fridhemsplan. Det är inte helt lätt att hitta mysiga caféer som öppnar redan klockan 7 på morgonen, men vi har lyckats hitta några guldkorn.


Så om ni är i Stockholm och ska äta frukost på stan tidigt på morgonen kommer här några av mina favoriter. Alla de här ställena har dessutom riktigt bra frukostpaket.

Albert & Jack's (Fredsgatan 6)

Non Solo Bar (Rörstrandsgatan 4) 

Mean Coffee (Vasagatan 38)

söndag 18 november 2012

Två veckor kvar...

... till bästa tiden på hela vintern. Snart får man äntligen baka lussebullar, julpyssla, pynta hemmet och dricka glögg. Jag älskar julen och om två veckor kommer i alla fall mitt hem vara ordentligt adventspyntat. Till dess får ni (och jag) en liten försmak från tidigare år. Så här en grå söndagsförmiddag är det nämligen det här jag längtar mest efter.

Mammas fruktkaka

Lussebullsbak

Julgodis

onsdag 7 november 2012

Paus i paradiset

Imorgon lämnar jag och min kära ett regnigt och kallt Sverige för sol och bad i Egypten. Här ska vi spendera kommande vecka.

Bild från ving.se
I sju dagar ska vi bara ta det lugnt och njuta av värmen. Under tiden hoppas jag att vintern kommer till Sverige på riktigt. Vi ses när jag är tillbaka!

söndag 4 november 2012

Födelsedagsfika

I helgen har det fikats i mängder eftersom min kära har fyllt år. I går bakade jag bland annat syltkakor och kardemummaknutar. Som vanligt utgick jag från Leilas bullrecept. Jag brukar alltid ha pärlsocker på såväl kanel- som kardemummabullar, men i helgen fick det bli andra bullar. Eller i alla fall annan bullgarnering i form av strösocker.


För att garnera bullar med strösocker, rör ut lite sirap med vatten och pensla på bullarna efter de svalnat. Därefter kan du strö över socker. Egentligen skulle det även vara mortlade kardemummakärnor på mina kardemummaknutar, men de hade precis tagit slut hemma hos mig så mina bullar fick vara utan. De blev fina och väldigt goda ändå.