söndag 21 april 2013

Flyttkaos och älgstek

Mycket spännande har hänt den senaste tiden och det har därför inte blivit så mycket bloggande (eller matlagande för den delen). Istället har det sorterats, planerats och stökats inför flytt till ny lägenhet. Jag försöker också tömma frysen inför flytten, så ikväll fick det bli bogstek av älg till middag. En klassisk söndagsstek med nya tillbehör. Jag provade nämligen en variant på snabblagad risotto med matvete. Riktigt gott måste jag säga.


Matveterisotto (4 pers)

2 dl matvete
4 dl vatten
1/2 buljongtärning (jag brukar använda kycklingbuljong)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
7-8 soltorkade tomater
1 dl matlagningsgrädde
1 dl riven parmesanost
1/2 dl hackad persilja

Koka upp vattnet med buljongtärning. Tillsätt matvete och låt koka på svag värme under lock i ca 15 minuter. Finhacka lök och vitlök. Skär tomaterna i små bitar och riv parmesanosten. Bryn löken och vitlöken i smör tills de fått fin färg. Tillsätt därefter matveten, tomatbitarna och grädden. Låt koka ihop någon minut och ta pannan från värmen. Rör i parmesanosten och persiljan. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar