torsdag 29 augusti 2013

Nyttofika

Vi har en tradition på vår avdelning på jobbet, nämligen att bjuda på nyttofika på fredagar. Benämningen nyttofika kan ibland ifrågasättas. Morotsstavar och smoothies får oftast lämna plats till förmån för donuts, bullar och glass. Imorgon är det min tur att bjuda kollegorna på fika och jag tänkte göra det i en lite nyttigare tappning. Ikväll har jag därför bakat banan- och äppelmuffins i miniformat.


Banan- och äppelmuffins (12 stora 25 små)

2 bananer
1 finrivet äpple
75 g smör
1 ägg 
1,5 dl fiberhavregryn
2,5 dl vetemjöl
1 msk råsocker
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 dl mjölk

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela ut muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt. Mosa bananerna och blanda med rivet äpple, ägg och smält smör. Rör ihop de torra ingredienserna och vänd ner i banansmeten. Blanda sist ner mjölken utan att vispa. Använd två skedar för att fördela ut smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar